top of page
Szerző képedaniripka

A portréfotózás társai 13.0... Interjú Kriszner Krisztián fotográfussal

Frissítve: 2023. okt. 19.

Tizenharmadik interjú alanyom Kriszner Krisztián fotográfus a termék és portréfotózás mestere


Gyümölcsök fotója sorokban
Impact

Hogyan kerültél kapcsolatba a fotózással és azon belül az termék fotózással?


Már gyerekként elkezdtem fotózgatni, amikor apukámtól kaptam egy akkor divatos Smena 8 típusú orosz filmes fényképezőgépet. Tőle tanultam az alap dolgokat, de utána végigkísérte az éltemet a fotózás szeretete.

Több vállalkozás is működik a feleségemmel közösen és a családban is, és egyre többször fordult elő, hogy különböző projektek miatt „profi” fotóst kellett hívnunk. Ezekben az esetekben viszont nagyon sokszor futottunk bele abba, hogy a megkapott anyag és a kifizetett munkadíj sajnos nem állt arányban egymással. Ekkor döntöttünk úgy a párommal, hogy kijárjuk az „iskolát”, megtanulunk már nem amatőr szinten fotózni, és veszünk profi felszerelést is. És ha már magunknak meg tudjuk csinálni a képeinket miért ne legyen ebből is egy vállalkozás? Így indult el a ma már jól működő fotós vállalkozásunk. Természetesen a tanulás nem állt meg, folyamatosan, minden évben veszek részt oktatásokon, workshopokon, de távoktatásokon is elvégeztem több neves termékfotós képzését. Tanultam a profi és hihetetlen precíz Karl Taylortól, illetve a kreatív Alex Koloskov képzéseit is elvégeztem.

Óra termékfotója
Elegancia

Mi motivál a fotózások előtt?


Engem elsősorban az ügyfél elégedettsége motivál. Hogy ő megtalálja a számítását ha üzleti célokra kérte a képeket, illetve 20 év múlva is boldogan, mosolyogva nézegesse az esküvői vagy családi fotóit.

Kondigép termékfotója
Kapocs

Hogyan kerülsz "mood"-ba?


Nekem a termékfotózás olyan, mint sok embernek pl. a horgászat. Sokszor kikapcsolódás. Mivel sok területen, így a fotózásban is elsősorban emberekkel foglalkozok, ezért jól esik néha bezárkózni a stúdiómba, állítgatni a lámpáimat, és ha kell tízszer újraalkotni egy beállítást.


Ékszer termékfotója
Ékesség

Szoktál-e improvizálni?


Rengeteget! Valami körvonalakban létező terv mindig van a fejemben, de a többi improvizáció. Hiszen annyi előre nem látható tényezőtől függ a jó végeredmény. Van, amikor az egész improvizáció lesz, hiszen felborul az előre elképzelt „terv”.


Ásványvíz termékfotója
Lebegés

Mi a kedvenc részed a fotózásban?


Amikor van valami szakmai kihívás. Ha valami olyat sikerül megoldani, ami nem egy szokványos feladat. Amikor a projekt sikeréhez valami extra tudás, felszerelés vagy különleges ötlet kell.


Karóra termékfotója
Idő

Melyik a legérdekesebb emléked a termékfotózásaid sorából?


Egy termékfotózás során készített egyszerű utcai fotó, és a rajta szereplő modell nemzetközi versenyen, több ezer induló fotós között a top 3%-ban végett street portrait kategóriában.



13 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page